dimarts, 22 de setembre del 2009

Full dominical del 20 de setembre



A l'últina pàgina d'aquesta FULL porta dues notícies que em criden l’atenció

A.) La nova WEB de l’Arquebisbat de Barcelona, que s’inaugurarà el dia de la Mercè a les 12 del migdia

És bo que la WEB de l'Arquebisbat es modernitzi i que els seus continguts es puguin llegir en cinc idiomes.

La notícia diu que la WEB s’anirà complementant amb l’aportació de les parròquies i de les diverses institucions diocesanes, cosa lloable però que no és fàcil d’assolir.

* Estan les parròquies preparades per fer-ho?
* Qui són les institucions diocesanes?
**** Només les que estiguin registrades?
**** La nostra Llar, podrà participar-hi?


Sigui quin sigui el sentit a la paraula institucions diocesanes, i encara que no se'n ho permeti, és una BONA NOTÍCIA que l’arquebisbat es posi al dia

B.-) El Germà de La Salle, Joan Lluís Casanovas, morí d’accident en les muntanyes del Pallars Sobirà. Era director i ànima de l’escola Cintra, una escola del Raval per a infants. Aquest fet es va produir el 12 d’Agost.

Tant les televisions autonòmiques com la premsa ho va donar a conèixer el mateix dia o l’endemà, possiblement més per tractar-se d’un accident que no pas per la seva obra en el Raval.

En el Full la nota NO surt fins aquesta setmana, dia 20 de setembre.

* Quin sentit té donar notes amb tanta demora?
* Quin criteri es té per triar els obituaris?

Avui, que les noticies corren tant ràpid i des del punt de vista del lector, em pregunto:

* És correcta que les notícies es publiquin quan ja han deixat de ser-ho?

Per mi, és evident que NO
Què es pot fer per assolir que les notícies siguin notícies i no notes que semblen més de compromís que res?
Cal també modernitzar el Full?
Joan
La Web serà a partir del dia de Mercè a les 12 del mijdia la següent

2 comentaris:

miquel mª. lluch ha dit...

Realment, el Full Dominical no ha estat massa diligent a l'hora d'informar de l'accident mortal a la muntanya, el passat mes d'agost, del germà de La Salle, Joan Lluís Casanovas, director de l'escola Cintra. Però ja és interessant que ho hagi fet, encara que hagi esperat fins diumenge passat.
En sentit contrari, és curiós comprovar que aquest mateix Full Dominical del passat dia 20, va publicar algunes notícies interessants, de les que la premsa no se n'ha fet cap ressò, com el fet de que avui dia 24, festivitat de la Patrona de Barcelona, hi haurà una ofrena floral de les Cases regionals a la Basílica de la Mercè, a dos quarts d'onze del matí, i una segona ofrena floral, a la una del migdia, de les Comunitats hispano-americanes. Es veu ben bé que això de la falta d'informació és un defecte bidireccional.
¿Perquè l'ofrena floral que es fa a València, el dia de la Verge dels Desamparats, es retransmet per televisió, i en canvi, d'aquestes ofrenes florals a la Mare de Déu de la Mercè, només n'informa el Full? És una llàstima que, per segons quina premsa, no totes les notícies tenen el mateix relleu mediàtic.

Joan ha dit...

Tens raó, Miquel. Hi ha moltes coses contradictòries. La Mercè és una d’elles

Jo faria tres visions diferents de la Mercè

Ajuntament
Sinònim de Festa Major. Cap referència a la Mare de Déu

Posició d’una part d'església
Fan referència a l’historia que tots coneixem de la Mercè, Sant Pere Nonat i els mercedaris, ordre religiosa dedicada a la redempció de captius sarracens per acabar cantant el cant a la Mare de Déu:
“Princesa de Barcelona, protegiu la vostra Ciutat”

González Faus. La Vanguardia del dia 24, 24 pag 18, ens fa una pregunta: Qui són avui els sarracens i els captius?. Difícil pregunta a la que ell dóna resposta. Diu moltes més coses interessants i punyents que deixo pels que llegeixin l’article

Nota Ni ahir ni avui funciona la Web del arquebisbat

Joan