diumenge, 11 de setembre del 2011

Era foraster i em vau acollir

La parròquia amb la pancarta
Sota el títol de “Era foraster i em veu acollir”, Oriol Domingo publica a La Vanguardia del dia 11 d’aquest (pàgina 44), un article que ens parla de l’actuació de les vuit parròquies de Santa Coloma de Gramanet, junt amb el professionals i voluntaris de Càritas, davant la creixent xenofòbia.
Seguint les aportacions del estimat bisbe Joan Carrera, han penjat una pancarta a la façana de la parròquia principal on cita el text de Mateu (25,34-46) i que és el títol d’aquets article. Fa impacte.
Ens diu que aquesta iniciativa ha estat ben rebuda entre la ciutadania i la majoria de les autoritats municipals, i contrasta amb els que NO acullen bé als forasters i vinculen la immigració amb delicte.
Detall de la pancarta
Podrien dir que sempre Santa Coloma ha estat una ciutat d'una immigració molt forta i avui, molts dels que van arribar fa anys com immigrants, estan plenament integrats, i són els que han de donar la acollida als nou vinguts. La acollida és un dels punts més eficients per la cohesió social, però requereix una segona part: que el que arriba vulgui ser acollit i segons en quins moments això falla.
La eficàcia de aquest cartell es veurà al llarg dels dies, ja que si les accions socials que hi ha al seu darrera no funcionen bé, de poc servirà. És el gran repte d’aquest tipus de manifestacions: Que no quedin en paraules. Esperem que en aquest cas no sigui així ja que la pancarta no és un objecta en sí, sinó una anella més del pla de l’arxiprestat de Santa Coloma i Càritas.
Si llegiu l’article al Diari, o fent Click AQUÍ, veureu de què és tracta
Joan

1 comentari:

Miquel ha dit...

Aquest acolliment a l'immigrant és un precepte antiquíssim, que hauríem de recordar més del que ho fem. Ja el trobem escrit en un dels llibres més antics de la Bíblia, el Deuteronomi: " Frueix amb alegria de l'abundància que el Senyor t'ha donat, i fes-ne participar també els immigrants que resideixen enmig teu" (Dt.26,11). És una llàstima que llegim molt poc la Bíblia o que ens oblidem del que diu!. Trobo que la pancarta de les esglésies de Santa Coloma és molt encertada i ens ajuda a tenir-ho sempre ben present.