dissabte, 30 de juny del 2012

Teresa Forcades torna a estar d'actualitat

Arrel que va ser una de les presentadores de la “23a Trobada empresarial del Pirineu” que va tenir lloca a la Seu d’Urgell (7-8 de juny), i ho va fer sota el lema  “Ètica i capitalisme”, la publicació del seu llibre "Converses amb Teresa Forcades", i de forma especial després que el dimarts passat en Barberà li fes una entrevista en el programa “Singulars”, ha tornat a ocupar un espai en l’actualitat informativa, no molt ample en els grans mitjans, és cert, però si intensa través de mitjans menys sorollosos però igualment eficients com són les noves tecnologies. A la nostra LLAR li vàrem dedicar un temps important en el nostre espai “Finestra oberta al món” d’aquest mes. (Fer clickAQUÍ per veure i escoltar l’entrevista)
Què surt a Internet? Si seguim l’entrevista, veurem què i com ho diu realment
Vilaweb, portal molt visitat,
Teresa Forcades: 'S'ha de ser contundent. Vaga general d'un dia? No, vaga general indefinida!'
TV3. Entradeta escrita del programa “Singulars”   
Metgessa, monja benedictina i decidida activista social, Teresa Forcades fa una crítica ètica al capitalisme i diu que estem en una dictadura financera que en els últims anys ha segrestat la democràcia. Segons ella, quan un govern actua en contra de l’interès general dels ciutadans cal respondre amb mesures pacífiques, com ara una vaga general indefinida.
Un comentari a la presentació del llibre
La monja Teresa Forcades és molt crítica amb el sistema capitalista però també té esperances en un canvi. En el seu llibre afirma que la gent pot canviar aquesta “dictadura financera”, que permet “grans escàndols” com ha estat l’especulació alimentària, (Goldmen Sacks) per una democràcia real. Però perquè la gent sàpiga el que passa, cal llibertat d’expressió, i no la veu en moltes persones que en privat comparteixen les seves opinions, però no ho diuen en públic. Forcades ha estat crítica amb la por i ha explicat que intenta opinar amb honestedat i rigor. Tanmateix, ha afegit que les opinions dels experts sempre han de passar pel “filtre crític” dels ciutadans
Preguntes enverinades, molt ben resoltes
Mateu 6-24 o Lluc 16-13
Ningú pot estar al servei de dos senyors, perquè n’avorrirà un  i estimarà l’altre, o bé optarà per un i prescindirà de l’altre, No podeu servir Déu i el diner”
Mateu 16-25-30 o Lluc 12-22-34
... El ocells no és preocupen del vestit ni del menjar, Déu els cuida, Què no farà per vosaltres?
Aquest article és una invitació a escoltar l’entrevista que diu moltes més coses que aquest comentaris.
Joan

1 comentari:

Miquel ha dit...

L'entrevista és molt interessant, encara que em sembla que no està massa encertada quan propugna una vaga general indefinida, perquè no crec que això millorés la situació. Crec que més aviat l'empitjoraria. Però estic totalment d'acord en que cal fer desaparèixer la "dictadura financera" de la que parla, i té tota la raó quan denuncia l'especulació alimentària. Cal que tots tinguem la generositat necessària per donar-nos als altres i posar fi a aquesta injusta situació.