dimecres, 10 de desembre del 2008

A pas de tortuga

Ha tornat a sortir als diaris la queixa endèmica sobre la lentitud, a vegades de molts anys, en què es resolen els judicis, en uns processos judicials que, per la seva morositat, ben sovint es transformen en injusts. El perill de col·lapse en tota l'administració de la justícia és ben manifest i les vagues de funcionaris, com la que varen fer dies passats, no hi ajuden gaire.
Algunes vegades, aquesta lentitud, com en el cas de la nena Mari Luiz Cortés morta el passat mes de gener, encara resulta més evident, sense que es vegi cap intenció de solucionar-ho. És imprescindible agilitar la justícia i això, que és una obligació del govern, fins ara no s'ha fet gens i sembla que, de moment, tampoc es farà.

En aquest penós cas concret, els governants se n'han rentat les mans, mentre acusen de tot el que va succeir al jutge Rafael Tirado, multat amb 1.500 euros, i a la secretària del jutjat Juana Gàlvez, penalitzada amb dos anys de suspensió de feina i sou. D'aquesta manera, donant la culpa als funcionaris, intenten que no es vegi la seva pròpia culpa en les carències d'una administració de justícia antiquada i obsoleta, que no ha rebut, i que no rep encara, les dotacions econòmiques que necessita per poder actuar amb eficàcia.

Perquè el motiu de tanta lentitud és que no hi ha hagut diners per informatitzar l'administració de justícia. Però en canvi, el govern si que té perfectament informatitzat el departament d'Hisenda, amb ordenadors a dojo i un control exhaustiu de tots els ciutadans. Com és que per informatitzar Hisenda no han faltat els diners, i en canvi no n'hi han hagut per modernitzar la Justícia?



La resposta més evident és que sempre hi ha hagut un interès molt gran per a posar al dia l'organisme destinat a cobrar (Hisenda) i no se li ha escatimat res. En canvi, per a l'organisme que realment fa un servei a la gent (Justícia), no hi ha hagut el mateix interès, ni molt menys, i no s'ha fet cap esforç per millorar-lo. Davant d'aquesta evidència, no és lògic que molts ciutadans es desenganyin de la política? Com es pot creure en una democràcia que, segons el seu nom, ha de ser el govern del poble, si no es preocupa de donar servei a la gent? I el gran dubte és, si en el difícil moment econòmic actual, hi haurà diners per informatitzar la Justícia. Tant de bo que poguéssim rebre una resposta positiva.

Miquel

Post Data
Mirar comentaris





2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si la imatge val més que mil paraules, no es pot negar que el lent caminar d'aquestes simpàtiques tortugues és ben expressiu, i diu molt més que tot l'article. Ara el que caldria amb urgència, seria posar-hi rodes, a elles i a l'administració, perquè tot funcionés més depressa. . Només ens queda resar perquè el nou any 2009 ens porti rodes a balquena.

Anònim ha dit...

Miquel

Quina roda t'agrada més?

Quina assignaries a cada uba?

Joan