divendres, 22 d’octubre del 2010

Barcelona Ciutat Amiga de la Gent Gran

A l’any 2005 en el Congrés de la Organització Mundia de la Salut (OMS) de Rio de Janeiro es va fundar el grup de Ciutats Amigues de la Gent Gran. En aquest grup hi podrien entrar les ciutats que treballessin perquè les persones grans s’hi trobessin bé, i podessin tenir un envelliment actiu i digne en tots els aspecte, tant materials com en la seva participació social

Barcelona vol formar part d’aquest grup i per estudiar el tema ho ha encomanat a l'Institut d’Envelliment, que sota la direcció de Mercè Pérez Salanova i el seu equip ho porta a terme. Aquest Institut forme part  de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Des de fa temps l'Institut manté contactes amb les diferents entitats de Gent Gran, (La nostra hi ha participat), i ara ha tocat el torn de la Gent Gran dels Districtes, que com a grup,  hi preguéssim part 

El nostre districte ens vàrem reunir a Vil•la Florida el dia 19 i com la resta de Districtes es varen tractar 3 temes que resumeixo amb els seus títols

Primer tema
  • Mobilitat i transport
  • Accessibilitat i utilització dels espais i edificis
  • Comunicació i Informació
 Segon tema
  • Habitatge
  • Serveis de Salut i Serveis Socials
  • Relacions de suport en les famílies, entre amics i veïns
Tercer tema
  • Participació social i cívica
  • Respecte, desigualtats i condicions d’inclusió 
Com a representant del Districte al Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, vull donar las gràcies a les persones que hi assistiren ja que la feina que van fer va ser molt profitosa i les seves aportacions estaran contemplades en l’estudi que s'està fent des del Institut.

Llàstima que la participació va ser molt petita pel que és el nostra Districte!

Joan Trullas

Connexions interessants
Institut d'envelliment
A.C.A Notícies
A.D.E.G.G, Mary Luz

1 comentari:

miquel mª. lluch ha dit...

Considero important que tothom prengui consciència de que cal treballar i esforçar-nos per aconseguir que Barcelona sigui realment una ciutat amiga de les persones grans.
En això, hi poden ajudar molt les reunions de la gent gran, com la que, el passat dia 19, vàreu celebrar a Vil·la Florida.
I m'ha agradat tornar a veure la fotografia de "Construim conjuntament una ciutat", que també vàrem publicar al bloc de la nostra Associació, el passat 22 de juny. Entre tots ho aconseguirem!