diumenge, 8 d’abril del 2012

Setmana Santa i Pasqua

Els Natzarens a Sevilla

Setmana Santa i Pasqua és un temps especial pels cristians i que té moltes lectures, segons qui les faci. En aquest bloc, quasi cada any he intentat fer un article sobre aquest fet i en aquest també ho faré
A.-) L’any 2009 ho vaig fer des de la visió d’un jueu
B.-) L’any 2010 ho vaig fer des de la visió de les següents persones
  • Arquebisbe de Barcelona
  • Francesc Torralba
  • Vittorio Messini
  • Pilar Rahola
C.-) En el 2011, sota els ensenyaments del Papa Joan Pau I de curt pontificat
D.-) I Aquest any ho faré sobre coses que he observat
Un penitent
1.-) La televisió ha continuat posant les pel•lícules de cada any, amb l'excepció de la 8 que l’any passat va projectar Joan Pau I, i aquest ha estat Joan XXIII. D'aquesta només citaré el final, quan el visita en en llit de mort un dels cardenals que no ha parat de fer-li la punyeta i li demana perdó, Joan XXIII li contesta: “Vostè sempre ha defensat l’església, jo he defensat la humanitat”. Frase que encara avui està vigent
2.-) Les notícies de les processons han estat més pel seu impacte turístic que pel sentiment religiós
3.-) Malgrat que l'arquebisbat de Barcelona és un dels 12 bisbats  europeos inclosos en el projecte “Missió Metròpolis”, els sermons han estat dirigits més als fidels que ja ens els coneixem de memòria i que esperen que diguem,” Oh, que bonic!” però sense cap atraient pels que encara en algun sector anomenen “ovelles esgarriades”
Anunci de la Missió Metròpolis

4.-) Article de Gonzàlez Faust a La Vanguardia del dissabte dia 7, titulat “Abusar de Déu”, que posa al descobert el fariseisme dels partits polítics i que entre tots oblidem que “Jesús va ser condemnat en nom de Déu per blasfèmia” i que les apel•lacions a la religió no serveixen de res si abans no aclarim a quin Déu apel•lem: “Al Déu de les lleis (humanes) o al Déu de l’amor”. És curiós que aquest article ha tingut resposta avui diumenge, dia 8, en la columna de Pilar Rahola, que no és pas creient, i que acaba “Sigui quin sigui el Déu que tu ensenyes només em dóna certeses. Perquè l’amor potser és l’única cosa que no es pot desmentir”
5.-) I per acabar, una notícia important: “Intel•lectuals catòlics i no creients fan una crida amb el seu exemple a dialogar” publicada a La Vanguardia del dia 7, pàgina 20. Suposo que forma part del projecte “Atri dels gentils” que l’església catòlica patrocina i que arribarà a Barcelona en el proper mes de maig.
Esperem que el dogmatisme i l’entossudiment tant del creients com dels agnòstics NO ho enviïn TOT a rodar
Nota: Segons Catalunya Religió, el cardenal Rouco no vol que "l'Atri dels gentils" faci cap acte a la seva diòcesi
Joan