dijous, 3 de maig del 2012

Roses Noves


A Barcelona disposem d’un espai meravellós que és Roserar del Parc Cervantes, al costat del Parc del mateix nom, situat a la confluència de la Diagonal amb la Ronda de Dalt. I si sempre és agradable visitar aquest lloc, en el més de maig ho és encara més ja que està en el seu esplendor. És un mar de roses, de totes les espècies i orígens, que hi aporten els seus colors i el seu olor.
Avui, la nostra LLAR hi ha fet una visita i ha estat rebuda amb un dia solejat i molt lluminós, i encara que el calor ja començava a treure el nas, era un dia apropiat per passejar pels seus camins ben endreçats i badar mirant les roses. Per les persones grans és un passeig ideal. Hi hem arribat amb l’autobús 22, que ens ha deixat a la part alta i hem anat baixant fins a la Diagonal, sense cansar-nos gaire ja que hi ha molts bancs per seure, uns que hi toca al sol i uns altres que tenen ombra, on poder fer “la paradeta” per reposar
Com cada any per aquests dies, el Parc Cevantes acull el Concurs Internacional de Roses, que ja va per la seva dotzena edició, on els professionals presenten les noves roses que han obtingut. Obtenir una rosa nova, no és fàcil. Cal encreuar dues variats i només està al abast de persones expertes el fer-ho. Un jurat d’experts en el tema és qui decidirà la rosa guanyadora d’aquest any.
Les persones grans de Barcelona, que no tenim coneixements tècnics sobre les roses, tenim un privilegi especial. Se’ns deixa, mitjançant un jurat, elegir la Rosa que més ens agrada i la nomenem “La Rosa de les Persones Grans”. Aquest jurat cada any va variant i aquests ha sortit del nostre Districte. Deu persones de diferents casals han estat elegides per formar-ne part. Entre elles, una que coneixem molt be i que ja deveu haver endevinat qui era: La nostra MARTA. Però com que el vot és secret, no sabrem si ella l’havia votat.

Joan

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Cada any, pel mes de maig, el Parc Cervantes és una immensa i meravellosa catifa florida, que fa goig d'anar a visitar. Fa honor al mes de maig, el mes de les roses. La llàstima és que els mitjans de comunicació el tenen una mica marginat, i no resulta massa assequible. Però l'esforç d'anar-hi val sempre la pena.

Montserrat ha dit...

Com que veig que no heu posat foto de la gent gran us poso el link a l'entrada del meu blog on la podeu veure:
http://www.hablemosdejardines.blogspot.com.es/2012/05/12-concurso-internacional-de-rosas.htm