dimarts, 4 de desembre del 2012

El gran recapte

Cartell publicitari
Aquest cap de setmana ha tingut lloc El Gran Recapte, organitzat pel Banc d’Aliments. Aquesta entitat no treballa amb diners, sinó que ho fa amb menjar. Als seus clients són els necessitats  i el seus proveïdor els qui en tenen de sobrant. Ni els primers paguen ni els altres cobren. Els seus treballadors, excepte uns pocs professionals amb dedicació complerta, són voluntaris que ofereixen els seu temps, els seus coneixements i en ocasions als sues recursos, de forma totalment gratuïta.

La forma jurídica d’aquest banc és una Fundació, on la missió dels seus patrons, en lloc de presumir, és que el Banc tingui els recursos materials necessaris per assolir l’objectiu de cada moment.
Voluntaris fent feina
Aquests últims anys per poder atendre la demanda dels clients, que degut a la crisi ha augmentat molt, ha tingut que buscar nous proveïdors i s’ha dirigit a la societat civil perquè de forma solidària pugues contribuir a pal·liar la necessitat de donar menjar al qui li manca. Aquí, RES DE RETALLADES. I d’aquesta decisió en surtí el Gran Recapte. És mobilitzen més recursos i es busca la complexitat de les cadenes de distribució, com són Mercats i Supers, però sobre tot s’amplia la xarxa del voluntariat per atendre els punts de recollida explicant als compradors el motiu de la Recapte, demanant la seva col·laboració, i fer la feina que calgui
Voluntaris Joves
Uns 10.000 voluntaris de totes les edats, joves i adults fent les feines més pesades com és muntant caixes o/i altres que també ho són, i les persones més grans parlant amb els compradors i recollint l’aportació que cada un feia. I com que la feina ben feta sempre és fructífera, l’objectiu que es tenia per aquest any, que era superar les 1.400 TONES, es va assolir sense problemes, ja que les últimes xifres que corren superen les 1.700 tones. Siguin quines siguin, són xifres importants, sobre tot si tenim en compte que l’any passat van ser 1.200 tones i no fa gaire eren només 400 tones, cosa que ja es considerava un record.
Recollint els donatius
Però cal recalcar que les persones grans actives, i entre elles no hi han faltat les de la nostra LLAR,  han treballat de forma conjunta i solidària amb persones més joves, i això, com que aquest any és ”L’any Europeu de l’envelliment actiu i de la solidaritat entre generacions”,  per nosaltres, les persones grans, té un valor molt especial 

Joan   
 
 

1 comentari:

Miquel ha dit...

Aquest recapte d'aliments, en el que moltes persones grans hi hem col·laborat amb plena dedicació, ens fa present les grans necessitats que tenen moltes persones del nostre entorn, i ens interpel·la sobre el veritable sentit de la paraula solidaritat, que no es redueix a un sol dia de generositat. Segurament tots estem d'acord en que la solidaritat l'hem de mantenir fins que desapareixi del tot la pobresa a casa nostra.